Return to site

Pyttegranen Putte

och en till julklapp.

Pappa kom hem sent igår. Jag har nästan börjat nästan sakna när han låg i sängen hela tiden, för då visste jag ju var jag hade honom. Nu bara rusar han omkring och säger inget alls. Men han skrattade ändå lite idag när han såg min gran. Han hittade på att vi skulle ställa upp den på en pall och det var nog fiffigt, för nu ser den nästan (jättenästan) ut som en riktig julgran. Jag har pyntat den med precis allt som fanns i lådan och eftersom det är en mycket liten gran, blev det väldigt mycket pynt. Jag har döpt den till Pyttegranen Putte.

Och vet du, jag har hittat på en julklapp till tant Sylvi! Jag hittade en fin liten ficklampa som jag packade in tillsammans med en av mina gamla barnböcker, som handlar om en mörk skog. Presenten är till tant Sylvi och hennes barnbarn som hon ska fira jul med. Jag skrev också instruktioner om att de ska läsa boken med ficklampa under ett täcke eller i en koja. Är jag inte fiffig?

Pappa for iväg igen, så jag bjöd gromten att komma ut från skåpet för att se Pyttegranen Putte. Vi satt tillsammans och tittade på granen, gromten, Vovven, valpen och jag. Det var en fin stund. Sen ringde det på dörren och då försvann gromten blixtsnabbt. Det var Tant Sylvi som frågade om vi ville ha lite av maten hon köpt. Hon sa att hon åker till sin dotter och hennes familj redan tidigt imorgon och stannar över natten. Hon gav oss potatismoslåda, skinka, lax, skärgårdslimpa och och en massa burkar med smått och gott. Och glass! Fast jag kan ju lite undra varför hon måste ge bort glassen. Den far ju inte illa i frysen. Men jag sa inget.

Tant Sylvi blev jätteförvånad över julklappen. Jag berättade för henne om gromten och om att hitta nya hem åt urvuxna presenter. Tant Sylvi blev inte ens förvånad. Hon sa bara: ”Så intressant! Hoppas jag får träffa den lilla gromten en dag.” Sån vill jag också bli när jag blir gammal. En som LYSSNAR på barn.

Imorgon är det julafton. För de sista loppispengarna har jag köpt glögg, mandlar, russin och världen mumsigaste choklasplatta åt gromten. Det ska bli spännade att se vad pappa säger om att jag ordnat med allt själv. Mat, glögg, gran och världens finaste present!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly