Return to site

God morgon, julafton!

Gromtens hemliga dubbelspel

Allrakäraste juldagbok,

Det här skulle bli en hemsk beskrivning om hur det är att vara ett barn som inte får fira jul. När jag vaknade idag trodde jag att det skulle bli ännu värre. Pappa var försvunnen igen! Det kändes hemskt. Jag såg jag framför mig en tom och ensam jul då jag måste ringa polisen efter en pappa som aldrig kommer. Men sen kom han! Och han var röd om kinderna och jätteglad! Han bad mig om förlåtelse för att han ville ställa in julen. Vi kramades jättelänge. Sen visade jag pappa maten i kylskåpet och då började han gråta igen. Men på ett bra sätt. Han hade varit uppe tidigt och köpt julmat, han med. Så nu har vi dubbelt! Och glögg och pepparkakor!

I vardagsrummet står Pyttegranen Putte och lyser så fint. Och kan du tro: på golvet under den ligger två enorma paket! Det ena är långt och smalt och precis samma storlek som skidorna nere i tant Sylvis källare. Det andra paketet är mjukt och jag klämde på det när inte pappa såg. Paketet pinglar! Precis som valparna! Först förstod jag inte alls hur pappa kunnat veta att jag längtade efter dem, men sen såg jag kortet på det långsmala paketet:

”God Jul Hanna, önskar Pappa och Gromten”

Pappa har också träffat gromten! Så då hade gromten alldeles rätt i att valparna fått det bästa hemmet i världen.

Jag är så jättelycklig, kära juldagbok. Vi ska äta TVÅ julskinkor och potatismoslåda och ärter och rödbetssallad. Och tant Sylvis ljuvliga julkaka! Med glass! Jag tänker skära små bitar av allt gott och ställa in i köksskåpet, så gromten också ska få en riktig kalasjul. Jag ska strax lägga pappas paket med cykelnycklarna under granen. Det kommer att bli den bästa presenten nånsin.

Vet du vad? Pappa har inte en endaste gång sagt att jag varit duktig.

Han sa att jag var fantastisk. Och det är något helt annat.

Nu snöar det. Pappa och jag ska gå ut på balkongen och ge namn åt alla snöflingorna tills vi nästan fryser ihjäl och efter det ska vi dricka vi glögg så vi blir varma igen. Sen är det dags. För Julafton.

God Jul kära juldagbok

God Jul alla gromtar

God Jul hela världen

❤️

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly