Return to site

Vad gromtar gör

Förutom att vara blyga

Jag träffade gromten igen idag. Jag tittade in i skåpet flera gånger och det var tomt, men plötsligt knackade någon där inne! När jag kikade in var gromten där. Den höll luvan hårt i tassarna och morrhåren darrade. Jag sa ”Hej, gromten”, så snällt och försiktigt jag kunde för att inte skrämma den, och då harklade den sig och började prata lågt och pipigt och jättesnabbt: ”Det där du skrev om en cykel åt din pappa, vetdu, nere i cykelkällaren står en som ingen använt på en massa år, en fin, stor cykel, fråga tant Sylvi!” Sen blev den så ivrig så den drog mössan över huvudet och halkade på dockhusmattan och ramlade omkull och sen sprang den igen och gömde sig. Gromten är nog hemskt blyg. Men jag ska fråga tant Sylvi om cykeln. Det verkar som om gromtar vet en hel del.

Pappa ligger fortfarande i sin säng alldeles för mycket, men jag måste säga att om man är lessen, hjälper det att ha en sagovarelse i sitt hem. Man blir sig ganska mycket gladare av sånt. Pappa kan lägga sig platt i livet och ställa in julen om han vill, men jag ger inte upp.

Hanna

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly